Slovakya, Dağlık Karabağ’da yatırım programlarına devam edecek
15.02.2012
Slovakya, Dağlık Karabağ’da yatırım programlarına devam edecek
Slovakya ve Çek firmalarının yardımlarıyla inşa edilen 6 MW kapasitesindeki Trkhi 2 Hidro Elektrik Santrali (HES) Dağlık Karabağ’da devreye alındı. Açıklama 14 Şubat’ta Slovakya Millet Meclisi bşk. František Mikloško’yla ortak basın toplantısı esnasında Avrupa Ermeni Birlikleri Forumu bşk. Aşot Grigoryan’dan geldi.
Grigoryan, santralin açılış törenine Slovakya heyetinin katıldığı bilgisini verdi. Grigoyan ziyaret çerçevesinde yatırım programları ve 3 HES’ten oluşan bir kompleksin (herbirinin kapasitesi 15 MW olacak) inşasına devam etme yönünde mutabakat sağlandığını ifade etti. Ermenistan’ın Sunik eyaletiyle işbirliğinde bulunulması da öngörülüyor.
František Mikloško, Dağlık Karabağ’ın büyük olmayan coğrafi alanına rağmen, bölgesel büyük önemi olduğunu, İran etrafında yoğunlaşan operasyonlar durumunda sıkı bir abluka altına düşebileceğini kaydetti. Mikloško, bu sebeple Dağlık Karabağ’a uluslararası yardımın gerekli olduğunu hatırlattı.
Aşot Grigoryan, bu yılın Haziran veya Eylül ayında Slovakya’da Dağlık Karabağ Cumhuriyeti yöneticilerinin katılımıyla bir forum düzenlenmesi öngörüldüğünü de kaydetti.
http://news.am/tur/news/93246.html
Bu yazı "73" defa okundu.