Bernie Sanders: Ermeni Soykırımı Tartışma Olmaktan Çıktı - Gündem
29 Mart 2024 - Հակական տոմար - Տարի : 4516 / Ամիս : Արեգ / Օր : Վարագ / Ժամ : Երկրատես

Gündem :

30 Temmuz 2019  

Bernie Sanders: Ermeni Soykırımı Tartışma Olmaktan Çıktı -

Bernie Sanders: Ermeni Soykırımı Tartışma Olmaktan Çıktı ABD`deki pekçok siyasal uzman tarafından Hillary Clinton yerine Demokrat Parti adayı olsaydı sonucun farklı olduğunu düşündüğü Bernie Sanders, 2020 seçimleri için vaatleri arasında Ermeni Soykırımı`nı tanıyacağını da söyledi.

ABD'nin Los Angeles kentindeki bir seçim öncesi toplantısına katılan Demokrat Partili başkan aday adaylarından Bernie Sanders, söz verip de tutmayan önceki başkanlardan farklı olarak seçilirse 'Ermeni Soykırımı'nı tanıyacağını söyledi.

MassisPost haberine göre 2020 seçimlerinde yeniden aday olacağını açıklayan sosyalist senatöre bir katılımcı tarafından "Türk hükümetine karşı durup soykırım sözünü resmen kullanacak mısınız" sorusu soruldu.

Sanders soruya şöyle yanıt verdi:

"Evet, bence soykırım artık tartışma konusu değil."

.

Obama söz verip tutmamıştı

Trump'tan bir önceki Demokrat Partili Başkan Barack Obama, seçim kampanyasında Ermeni Soykırımı'nı tanıyacağını söylemiş ancak, başkanlığı boyunca yaptığı 24 Nisan açıklamalarının hepsinde yine "büyük felaket" anlamındaki "Meds Yeghern" ifadesini kullanmıştı.

Trump da bu yılki ilk 24 Nisan açıklamalarında 'Meds Yeghern' dedi.

Ermeni soykırımını kabul eden ülkeler

*Portekiz Parlamentosu.

Son olarak Portekiz ile birlikte dünya genelinde 29 ülke Ermeni soykırımını resmen kabul ediyor:

Almanya, Arjantin, Avusturya, Belçika, Bolivya, Brezilya, Bulgaristan, Ermenistan, Fransa, Hollanda, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada, Kıbrıs Cumhuriyeti, Litvanya, Lübnan, Lüksemburg, Paraguay, Polonya, Portekiz, Rusya, Slovakya, Suriye, Şili, Uruguay, Vatikan, Venezuela, Yunanistan.

ABD, İspanya, Ukrayna, Birleşik Krallık, Avustralya, İran, İsrail’inde aralarında olduğu, yukarıdaki haritada açık yeşille gösterilen ülkelerde ise soykırım resmen tanınmamış olsa da belli bölge ve eyaletlerde tanınıyor.

Örneğin ABD'de yer alan 50 eyaletten 41'inde de Ermeni soykırımı kabul ediliyor.

Ayrıca Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu da soykırımı kabul eden kuruluşlar arasında.





Bu haber Bianet kaynağından gelmektedir.

Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı (Bianet) ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.

Opinions expressed are those of the author(s)-(Bianet). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com
+