Paşinyan: AB ile yakınlaşmayı sürdüreceğiz, ancak AEB üyeliğimiz de devam edecek -
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkesinin Avrupa Birliği ile yakınlaşma politikasını sürdüreceğini ancak Avrasya Ekonomik Birliği üyeliğini de devam ettireceğini açıkladı. Paşinyan'ın bu açıklaması, Ermenistan'ın dış politika yönelimini merakla bekleyenleri şaşkına çevirdi.
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkesinin Avrupa Birliği ile yakınlaşma politikasını sürdüreceğini, ancak aynı zamanda Avrasya Ekonomik Birliği üyeliğini ve örgüt içindeki faaliyetlerini de devam ettireceğini söyledi.
Paşinyan, düzenlediği basın toplantısında Rus gazetesi İzvestiya’nın, Ermenistan yönetiminin Avrupa Birliği ile yakınlaşma politikasını sürdürüp sürdürmeyeceğine ilişkin sorusunu yanıtladı.
“Avrupa Birliği ile yakınlaşma politikamızı sürdüreceğiz. Ancak aynı zamanda Avrasya Ekonomik Birliği’ne katılımımızı ve üyeliğimizi de devam ettireceğiz. Rusya ve Avrasya Ekonomik Birliği’ne üye diğer ülkelerle ilişkilerimizi geliştirmeyi sürdüreceğiz. Elbette, Avrasya Ekonomik Birliği çerçevesinde iş birliğinin güçlendirilmesine katkıda bulunacağız,” dedi.
Paşinyan, Ermenistan’da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinin ilk sonuçlarının açıklanmasının ardından Batılı liderlerden herhangi biriyle görüşüp görüşmediğine ilişkin soruya ise, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştüğünü, ancak bunun resmî olmayan bir görüşme olduğunu belirtti.
Başbakan ayrıca, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze ile de gayriresmî bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade etti.
Bu haber ermenihaber kaynağından gelmektedir.
Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı (ermenihaber) ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.
Opinions expressed are those of the author(s)-(ermenihaber). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com