Ermenistan ve Hindistan İkili Savunma İşbirliğini Görüştü -
Ermenistan ve Hindistan İkili Savunma İşbirliğini Görüştü
YENİ DELHİ — 4 Ağustos'ta Ermenistan Büyükelçisi Vahagn Afyan, Hindistan Savunma Bakanlığı'nda uluslararası işbirliği için yeni atanan ortak sekreter Amit Telang ile görüştü.
Ermenistan'ın Hindistan'daki askeri ataşesi Albay Arkadi Tonoyan da görüşmeye katıldı.
Yetkililer, iki ülke arasındaki savunma işbirliğini, özellikle askeri sanayi ve askeri eğitim alanlarında görüştü. Ayrıca, yaklaşan karşılıklı ziyaretlerle ilgili organizasyonel konuları ele aldılar.
Taraflar, aktif ikili temasları sürdürmeyi, işbirliğini genişletmeyi ve stratejik nitelikte ilişkileri derinleştirmeyi görüştü.
2025 yılının sonunda Ermenistan ve Hindistan, 2026 için bir işbirliği programı imzaladı. Program, yüksek düzeyde ve uzman ziyaretleri, askeri eğitimi, askeri-teknik işbirliğini, savaş eğitimini ve tatbikatları, deneyim alışverişi ve birkaç diğer alanda işbirliğini içeriyor.
Yapay Zeka Destekli Çeviri: Bu makale İngilizceden Türkçeye otomatik olarak çevrilmiştir.
https://massispost.com/2026/08/armenia-and-india-discuss-bilateral-defense-cooperation/
Bu haber massispost kaynağından gelmektedir.
Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı (massispost) ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.
Opinions expressed are those of the author(s)-(massispost). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com