Lavrov: "Ermenistan'ın Rus Tarafa Yönelik Son Talepleri ve Şikayetleri Şaşkınlık Uyandırıyor" - Gündem
05 Eylül 2026 - Հակական տոմար - Տարի : 4519 / Ամիս : Նավասարդ / Օր : Ահրանք / Ժամ : Մթացեալ

Gündem :

29 Ağustos 2026  

Lavrov: "Ermenistan'ın Rus Tarafa Yönelik Son Talepleri ve Şikayetleri Şaşkınlık Uyandırıyor" -

Lavrov: Lavrov: "Ermenistan'ın Rus Tarafa Yönelik Son Talepleri ve Şikayetleri Şaşkınlık Uyandırıyor"

Rusya tarafına yönelik Ermenistan tarafının son bazı talepleri ve şikayetleri şaşkınlık ve "göğüs kafesinde duygusal tepkiler" yaratmaktadır. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, RBK televizyon kanalıyla yaptığı röportajda bunu açıkladı.

"Düzenli bir iletişim hattımız var; bu, başbakan yardımcıları düzeyinde sürdürülüyor. Ermenileri ilgilendiren herhangi bir mesele, 'Güney Kafkasya Demiryolu'nun 'Rus Demiryolları'nın işletme yetkisi altında olmasıyla ilgili durum dahil olmak üzere, ele alınabilir. Bu tür konuların nasıl... [ifadelerin devamı kesik]. Eğer bunlar doğduysa, iş ortağınıza, bu konuda ne düşündüğünü söyleyin.

"Ancak bunun yerine Ermeni tarafından, bunun tamamen kendilerine ait olduğu ve bizim onlara 2 milyar borçlu olduğumuz yönünde kamuoyuna açıklamalar yapılıyor. Anlıyorum ki bu, ekonomik analizlere dayalı değerlendirmelerin ötesinde, vatandaşlarımızda göğüs kafesinde duygusal tepkiler yaratıyor. Ben bu istisna değilim," diyen Lavrov, Ermenistan ile ilişkilerde Ukrayna'da yapılan hataların nasıl tekrarlanmayacağına ilişkin soruya, Rus tarafının her şeyi yaptığını vurgulayarak yanıt verdi.

"Tüm pozisyonlarımız ve Ermenistan'ın Avrasya Ekonomik Birliği'ne üyelikten elde ettiği avantajlar, bizden enerji alarak Avrupa Birliği fiyatlarından 3-4 kat daha ucuz hale gelmesini sağlıyor. Orada iyi ekonomistlerin olduğuna inanıyorum," diyen Rusya Dışişleri Bakanı, "Sadece son olarak, yeni bir..." ifadesiyle konuşmasına devam etmiştir.


AI աջակցութեամբ թարգմանութիւն. Այս յօդուածը ինքնաշխատ կերպով թարգմանուած է հայերէնէ թրքերէն:
https://www.aztagdaily.com/archives/701256




Bu haber aztagdaily kaynağından gelmektedir.

Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı (aztagdaily) ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.

Opinions expressed are those of the author(s)-(aztagdaily). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com
+