2011 Uluslararası Çocuk ve Barış Ödülü adayları arasında Ermenistan’lı bir deliklanlı da var - Gündem
29 Mart 2024 - Հակական տոմար - Տարի : 4516 / Ամիս : Արեգ / Օր : Վարագ / Ժամ : Հոթապեալ

Gündem :

17 Kasım 2011  

2011 Uluslararası Çocuk ve Barış Ödülü adayları arasında Ermenistan’lı bir deliklanlı da var -

2011 Uluslararası Çocuk ve Barış Ödülü adayları arasında Ermenistan’lı bir deliklanlı da var 2011 Uluslararası Çocuk ve Barış Ödülü adayları arasında Ermenistan’lı bir deliklanlı da var

Nobel Barış ödülü sahibi, Başepiskopos Desmond Tutu, 2011 yılı Uluslararası Çocuk ve Barış Ödülüne aday 5 ismi açıkladı. Ödül Hollandalı «KidsRights» kuruluşunun inisiyatifinde verilmekte olup, 2005 yılında Mikhail Gorbaçov başkanlığında gerçekleştirilen Nobel ödülü sahipleri zirvesi esnasında şekillenmişti. Uluslararası Çocuk ve Barış Ödülü, kendi inisiyatifleriyle tüm dünyadaki çocukların sorunlarıyla mücadelede herhangi birşey değiştirebilen çoculara verilmekte. Ödül bu yıl 7. kez verilecek.

«KidsRights» web sitesinin verdiği bilgiye göre; 2011 Uluslararası Çocuk ve Barış Ödülü adayları arasında Filistin’den 17 yaşındaki Liza, Pakistan’dan 13 yaşındaki Malala, Güney Afrika’dan 17 yaşındaki Michaela, Ermenistan’dan 17 yaşındaki Nikolay ve Uganda’dan 14 yaşındaki Winfred yer almaktalar. Anılan isimler kuruluş tarafından, özel isimlerce 42 ülkeden önerilen 98 isim arasından seçildi. Bu 5 isimden biri 21 Kasım 2011’de Hollanda’da ödülü alacak.

Ermenistan’lı Nikolay web sitesi ve blog sayfası aracılığıyla insan hakları konusunda tartışma platformu yaratmakta ve farklı etkinlikler düzenlemekte. Nikolay yaşıtlarını kendisi gibi bir tutum almaları ve Ermeni kamuoyunda insan hakları ve demorasi bilincini yaymaları konusunda teşvik ediyor.

http://news.am/tur/news/82013.html





Bu haber kaynağından gelmektedir.

Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı () ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.

Opinions expressed are those of the author(s)-(). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com
+