​Sümela’da Meryem Ana Yortusu kutlaması için başvuru var, yanıt ise yok - Gündem
19 Ağustos 2025 - Հակական տոմար - Տարի : 4518 / Ամիս : Նավասարդ / Օր : Անահիտ / Ժամ : Երկրատես

Gündem :

17 Ağustos 2025  

​Sümela’da Meryem Ana Yortusu kutlaması için başvuru var, yanıt ise yok -

​Sümela’da Meryem Ana Yortusu kutlaması için başvuru var, yanıt ise yok ​Sümela’da Meryem Ana Yortusu kutlaması için başvuru var, yanıt ise yok

Rum Kilisesi, Meryem Ana Yortusu'nu her yıl 15 Ağustos'ta kutluyor. Patrikhane, Sümela’da ayin için resmi kurumlara başvuruda bulundu ancak, 13 Ağustos itibariyle başvurusuna yanıt alamadı.

Ekümenik Patrik Bartholomeos ise ayin günü ve sonrasını doğum yeri olan Gökçeada’da (İmroz) geçirecek.

Rum Kilisesi, Meryem Ana Yortusu'nu her yıl 15 Ağustos'ta kutluyor.

2010'dan sonra Trabzon'da Meryem Ana'ya adanmış Sümela Manastırı'nda ayin yapılabiliyordu. Milliyetçi çevreler ise ayinin 15 Ağustos’ta yapılmasına son zamanlarda tarihi gerekçelerle karşı çıkıyor.

Bu atmosfer içinde geçen yıl 15 Ağustos için izin verilmeyince Ekümenik Patrik Bartholomeos'un katılımı olmadan ayin 23 Ağustos'ta yani bir hafta sonra yapılabildi.

Bu yıl Patrikhane Sümela’da ayin için resmi kurumlara başvuruda bulundu ancak, 13 Ağustos itibariyle başvurusuna yanıt alamadı.







Bu haber ermenihaber kaynağından gelmektedir.

Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı (ermenihaber) ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.

Opinions expressed are those of the author(s)-(ermenihaber). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com
+