Avrupa Birliği Ermenistan'a 34 Milyon Euro'luk Destek Sağlıyor - Gündem
23 Haziran 2026 - Հակական տոմար - Տարի : 4518 / Ամիս : Մարգաց / Օր : Ծմակ / Ժամ : Ծայգն

Gündem :

23 Haziran 2026  

Avrupa Birliği Ermenistan'a 34 Milyon Euro'luk Destek Sağlıyor -

Avrupa Birliği Ermenistan'a 34 Milyon Euro'luk Destek Sağlıyor Avrupa Birliği Ermenistan'a 34 Milyon Euro'luk Destek Sağlıyor

Avrupa Komisyonu, Ermenistan'a kendi bölgesinde Rusya tarafından uygulanan ticaret kısıtlamalarının etkilerini azaltmak amacıyla 34 milyon Euro'luk destek sağlayacak. "Azatlıq" radyo istasyonu, bunu Ermenistan Cumhuriyeti'ndeki Avrupa Birliği büyükelçiliğinin açıkladığını bildirdi.

Avrupa Birliği Başkanı Von der Leyen ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan arasındaki telefon görüşmesinden sadece iki hafta sonra Avrupa Birliği, Ermenistan ve halkına destek vermek için üzerine aldığı taahhütleri yerine getiriyor. Bu finansal destek, Başkan Von der Leyen tarafından açıklanan kapsamlı destek paketinin ilk bölümü ve Ermenistan'ın ekonomik direncini güçlendirmeye yönelik ticaret kolaylaştırma ve dayanışma önlemlerini içeriyor.

Mayıs ayının başındaki Avrupa Birliği-Ermenistan konferansı çerçevesinde varılan anlaşmalar temelinde Avrupa Birliği ve Ermenistan, iş bağlarını derinleştirmeye ve Ermeni üreticiler için pazar erişimi olanaklarını genişletmeye yönelik yakın işbirliğini sürdürecek. Ticaret kısıtlamalarından etkilenen sektörler, tarım üretimi, çiçekçilik ve diğer sektörler de ticaretin teşvik edilmesi, iş bağlarının kurulması ve pazar erişiminin artırılması amaçlı hedefli programlar aracılığıyla дополнитель destek alacak.

Avrupa Birliği-Ermenistan Ekonomik Direnç Konusuyla İlgili Özel Grup, bu destek paketinin uygulanmasını izleyecek ve Necessary adımları atacak. Bu adımlar, Ermenistan'ın ekonomik direncini güçlendirmeye ve ticaret kısıtlamalarının etkilerini azaltmaya yönelik olacak.

Yapay Zeka Destekli Çeviri: Bu makale İngilizceden Türkçeye otomatik olarak çevrilmiştir.

https://www.aztagdaily.com/archives/692467




Bu haber aztagdaily kaynağından gelmektedir.

Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı (aztagdaily) ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.

Opinions expressed are those of the author(s)-(aztagdaily). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com
+