Ermenistan ve Hindistan savunma sanayii alanında işbirliği mutabakat zaptı imzaladı - Gündem
10 Eylül 2026 - Հակական տոմար - Տարի : 4519 / Ամիս : Հոռի / Օր : Մուրց / Ժամ : Աղջամուղջ

Gündem :

18 Ağustos 2026  

Ermenistan ve Hindistan savunma sanayii alanında işbirliği mutabakat zaptı imzaladı -

Ermenistan ve Hindistan savunma sanayii alanında işbirliği mutabakat zaptı imzaladı Ermenistan ve Hindistan savunma sanayii alanında işbirliği mutabakat zaptı imzaladı

Ermenistan Yüksek Teknoloji Sanayii Bakanı Davit Tadevosyan, 17 Ağustos’ta resmi ziyaret kapsamında Ermenistan’a gelen Hindistan Savunma Bakanlığı Müsteşarı Rajesh Kumar Singh başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Görüşmede, savunma sanayii ve yüksek teknoloji alanlarında Ermenistan ile Hindistan arasındaki işbirliğinin genişletilmesine yönelik olanaklar ele alındı. Bilimsel araştırma, geliştirme ve inovasyon alanlarının önemine dikkat çekildi. Ayrıca kurumsal bağların güçlendirilmesi ve Ermeni şirketleriyle ortaklıkların geliştirilmesinin önemi vurgulandı.

Görüşme kapsamında, Ermenistan Yüksek Teknoloji Sanayii Bakanlığı ile Hindistan Savunma Bakanlığı arasında “Savunma sanayii alanında araştırma, geliştirme, inovasyon ve ortak üretim konusunda işbirliğine ilişkin” Mutabakat Zaptı imzalandı.

Belgeyle taraflar, savunma sanayii alanında karşılıklı yarara dayalı işbirliğinin derinleştirilmesine yönelik alanları belirledi. Bunlar arasında ortak araştırma, tasarım ve inovasyon projelerinin hayata geçirilmesi, savunma teknolojileri alanındaki start-up’ların ve kuluçka merkezlerinin geliştirilmesi, ayrıca sektör uzmanlarının kapasite ve deneyim paylaşımına yönelik programlar yer alıyor.

Mutabakat Zaptı, Yüksek Teknoloji Sanayii Bakanlığı Savunma Sanayii Komitesi Başkan Vekili Aram Civanian ile Hindistan Savunma Bakanlığı Müsteşarı Rajesh Kumar Singh tarafından imzalandı.

Taraflar, varılan anlaşmaların pratikte hayata geçirilmesini sağlamak amacıyla bundan sonraki adımlara ilişkin mutabakata vardı.




Bu haber ermenihaber kaynağından gelmektedir.

Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı (ermenihaber) ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.

Opinions expressed are those of the author(s)-(ermenihaber). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com
+