59 yıl önce Dağlık Karabağ’da “Biz ve Dağlarımız” anıtı dikildi - Gündem
05 Kasım 2026 - Հայկական տոմար - Տարի : 4519 / Ամիս : Սահմի / Օր : Վահագն / Ժամ : Աղջամուղջ

Gündem :

03 Kasım 2026  

59 yıl önce Dağlık Karabağ’da “Biz ve Dağlarımız” anıtı dikildi -

59 yıl önce Dağlık Karabağ’da “Biz ve Dağlarımız” anıtı dikildi 59 yıl önce Dağlık Karabağ’da “Biz ve Dağlarımız” anıtı dikildi

Dağlık Karabağ Özerk Bölgesi’nin sembollerinden biri olan “Biz ve Dağlarımız” anıtı, 1 Kasım 1967’de başkenti Stepanakert’te dikildi.

Heykeltıraşlığını Sarkis Bağdasaryan’ın, mimarlığını ise Yuri Hakobyan’ın yaptığı anıt, zamanla Karabağ’ın en önemli sembollerinden biri haline geldi.

Eski Dağlık Karabağ Kültür, Gençlik ve Turizm Bakanı Sergey Şahverdyan, anıtın bölgedeki Ermeni kimliğinin, halkın direncinin ve vatanla olan tarihsel bağının simgesi olduğunu belirtti.

Şahverdyan, aradan geçen yaklaşık altı on yıla rağmen anıtın Stepanakert’te ayakta durmaya devam ettiğini, ancak 2023 yılında Dağlık Karabağ’ın Ermeni nüfusunun zorla yerinden edilmesinin ardından kentin Azerbaycan’ın işgali altında kaldığını ifade etti.

Şahverdyan, “Anavatanımızda yaşama imkanını kaybetmiş olsak da ulusal hafızamızın sembolleri önemini yitirmiyor” dedi.




Bu haber ermenihaber kaynağından gelmektedir.

Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı (ermenihaber) ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.

Opinions expressed are those of the author(s)-(ermenihaber). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com
+