Amerkan Fay Tera Kapa Ulusl. Onur Blg. nin -  
 
	
 
	
	
	 
	 
	
	Amerkan Fay Tera Kapa Ulusl. Onur Blg. nin Sigma Fay subesi baskan ayrdımcısı Simon Magakyan’ın mektubundan edindiğimiz bilgiye gore; Bulgaristan Amerikan Univ. (BAU) oğrencisi Rauf Zeynalov’dan  BAU Armenian house internet kutuphanesi idarecisi Karen Vrtanesyan’ı hislerinin kurbanı olması sonucu iliskin mektubu yazdığı  affını istediği ve kendisinin baska ilkelere sahip bir insan olduğunu ve kendisine ikinci bir fırsat verilmesini isteyen bir mektup yazdı.
AZG’ın 12  15 ve 16 Haziran sayılarında yer alan ve Ermeni halkına yonelik ciddi tehditlerinden oturu BAU’nun Azeri oğrencisi Zeynalov  BAU yonetimince bir yarıyıl derslere katılmaya men cezası vermisti.
Mağakyan  ozrun yeterli olmadığını  zira Turklerin sozlerini tutmaya alıskın olmadıklarını soyluyor. 1909 Adana kırımlarından sonra Genc turkler benzer olayların tekrarlanmayacağı sozu verdiler ancak 6 yıl sonra Buyuk Soykırımı gerceklestirdiler diyerek hatırlatmada bulunan Mağakyan  BAU idaresine Zeynalov’u yaptığı hatanın buyukluğunu anlaması icin daha uzun sure derslerden men etme cezası verilmesi cağrısında bulundu.
Zeynalov mektubun bir orneğini de aynı zamanda BAU idaresine yazdı. Bu mektubunda Zeynalov Acık Toplum Enstitusu eğitim bursunun genc barıs misyoneri olarak kendisi icin ne kadar gerekli olduğunu ve durust ozrunun dikkate alınarak durumunun duzeltilmesini talep ediyor.
Mağakyan ise haklı olarak  Zeynalov gibi bir insana nasıl guvenilebileceğini  kendi sozleriyle ifade ettiği gibi bazen kendi hislerine hakim olamadığından ve gevsek bir anında benzer seyler yapabileceğinden bahsetmekte olduğunu hatırlatıyor ve mektubun diplomatik bir dille ve BAU’yu ovmeye yonelik olduğunu soyluyor.
AZG’ın 12 Haziran sayısında  Zeynalov’un aktif bir oğrenci olduğundan ve uluslararası kuruluslar desteğiyle uluslararası zeminlerde yer alabildiğini  oyle ki BAU’nun Zeynalov’un oğrenci olarak durumunu duzeltme konusunda oldukca dikkatli olması gerekmekte.
	
	 
Bu haber  kaynağından gelmektedir. 
Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı ()  ve yazarına ait olup,
 bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.
Opinions expressed are those of the author(s)-(). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com