Ermeni yazara diaspora tepkisi -  
 
	
 
	
	
	 
	 
	
	Turkler ve Turkiye Ermenileri uzerine bir kitap hazirlayan Amerikali Ermeni Meline Toumani  diaspora milliyetciliginin disinda bir cozum aranmasi gerektigini soyledigi icin Diaspora nin "kotu Ermeni" listesine girdigini acikladi.
Agos gazetesine konusan Toumani  Diaspora nin oldurulen gazeteci Hrant Dink i kendi kahramani gibi lanse ederek dunyaya kendi mesajlarini yansitmaya calistigini ifade etti. Toumani  "Cinayetin sonrasinda bircok anma etkinligi duzenlendi  bir zamanlar tamamiyla Dink in karsisinda olan isimler orada en onde yer aldi. Birdenbire fikir degistirdiklerini sanmiyorum. Sadece nefretlerini pekistirmek icin yeni bir neden bulmuslardi" diye konustu.
 Hayalete dusmandik 
Ermeni meselesinin diaspora tarafindan saptirildigini belirten Toumani sunlari soyledi: 
"Her turlu sosyal faaliyette konusmalar donup dolasip 1915 e  Turklerin olumsuz yaklasimlarina geliyordu. Bunun bir hastalik gibi her yanimiza sindigini hissediyordum. Burada yanlis giden bir seyler vardi. Sanki hakkinda hicbir sey bilmedigimiz bir hayalete dusmandik."
	
	 
Bu haber  kaynağından gelmektedir. 
Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı ()  ve yazarına ait olup,
 bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.
Opinions expressed are those of the author(s)-(). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com