Dink in oglu Turkiye den ayrildi -  
 
	
 
	
	
	 
	 
	
	Suikasta kurban giden gazeteci Hrant Dink in oglu Arat Dink  tehdit mesajlarinin bitmek bilmemesi  TCK nin 301. maddesinden de ceza almasinin ardindan Belcika ya yerlesti. Dink  Agos gazetesindeki gorevini de birakti
Agos Gazetesi Genel Yayin Yonetmeni Hrant Dink in oglu Arat Dink  hakkindaki mahkûmiyet karari ve ailesine yonelik tehditler devam edince Turkiye den ayrilma karari aldi. Esi ve iki cocuguyla Bruksel e yerlesen Arat Dink in adi  Sorumlu Yazi Isleri Muduru olarak gorev yaptigi Agos gazetesinin kunyesinden de cikarildi. Dink ailesi  Arat Dink in Turkiye den ayrilik kararinin gecici oldugunu soyledi.
Suikast sonucu oldurulen Hrant Dink  Ruh halimin guvercin tedirginligi baslikli yazisinda  Turkiye de kalip yasamak arzusunda olduklarini dile getirdikten sonra  Dilerim  boylesi bir terk edisi hic ama hic yasamak mecburiyetinde kalmayiz temennisinde bulunuyordu. 
Bu yazidan kisa sure sonra Dink suikasta ugradi. Rakel Dink cenaze toreninde yaptigi konusmada  Sevdiklerinden ayrildin. Cocuklarindan ayrildin  torunlarindan ayrildin. Kucagimdan ayrildin. Ulkenden ayrilmadin sevgilim! diye esine sesleniyordu. Dink ailesinin siki sikiya bagli oldugu Turkiye de yasama istegi tehditler nedeniyle sona erdi.
Ceza almasi da etkili oldu
Dink cinayetinin ardindan ozellikle e-posta yoluyla Arat Dink e ve ailesine tehdit mesajlari gelmeye devam etti. Bu tehdit mailleriyle ilgili sorusturmalar yapildi. Tehditler devam ederken  Agos Gazetesi Sorumlu Yazi Isleri Muduru olan Arat Dink ile imtiyaz sahibi Serkis Seropyan  Dink in olumunden once Reuters a verdigi demec nedeniyle yargilandiklari davada 1 er yil hapis cezasina carptirildilar.
TCK nin 301. maddesine gore  Turklugu asagiladiklari gerekcesiyle mahkûm olan Dink ve Seropyan in cezasi  sabikalari olmamasi dikkate alinarak ertelendi. Dava temyiz asamasinda.
Aile buyukleri  Agos un sorumlu yazi Isleri muduru olmasi nedeniyle surekli dava tehditi altinda olan Arat Dink in yurtdisina yerlesmesini istedi. Arat Dink in Bruksel deki doktor ablasi Delal Dink de kardesinin yanina gelmesi konusunda israrci oldu. Uzun sure direnen Arat Dink  gozyaslari icinde esi Karolin ve iki cocuguyla gitme karari verdi. Bruksel de bir eve yerlesen Arat Dink ve ailesi su anda Belcika da bulunuyor. Arat Dink in bugun Istanbul a donecegi ve eksik kalan hukuki islemleri tamamlayacagi ogrenildi. 
Dink  Agos taki gorevinden de ayrildi. Sorumlu Yazi Isleri Mudurlugu gorevine Aris Nalci getirildi. Dink ailesi ise bu gidisin bir sureligine oldugunu  tamamen Turkiye den ayrilmanin soz konusu olmadigini bildirdi.
	
	 
Bu haber  kaynağından gelmektedir. 
Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı ()  ve yazarına ait olup,
 bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.
Opinions expressed are those of the author(s)-(). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com