ABD: İsrail-Lübnan Görüşmeleri Yarın Washington'da Yapılacak - Gündem
23 Haziran 2026 - Հակական տոմար - Տարի : 4518 / Ամիս : Մարգաց / Օր : Ծմակ / Ժամ : Զօրացեալ

Gündem :

23 Haziran 2026  

ABD: İsrail-Lübnan Görüşmeleri Yarın Washington'da Yapılacak -

ABD: İsrail-Lübnan Görüşmeleri Yarın Washington'da Yapılacak ABD: İsrail-Lübnan Görüşmeleri Yarın Washington'da Yapılacak

ABD Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Mark Rubio ile Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun arasında yapılan telefon görüşmesinden sonra, İsrail-Lübnan görüşmelerinin önümüzdeki hafta 23-25 Haziran tarihleri arasında Washington'da yapılacağını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Pickett, bir açıklama yaparak, Rusya'nın "bir kez daha Hizbullah'ın silahsızlandırılması" konusunda vurgu yaptığını ve ABD'nin "Lübnan hükümetinin tam yetkiyle ve tüm komşularıyla barış içinde yaşamasına" desteğini açıkladı.

İsrail televizyonuna göre, İsrail ve Lübnan arasındaki görüşmelerde, Lübnan ordusunun katılımıyla Hizbullah'ın silahsızlandırılması planı için pilot bölgeler belirlenecek.

Cumhurbaşkanı Aoun, Rubio'ya, kapsamlı bir ateşkesin İsrail ile doğrudan görüşmelerin "temel taşı" olduğunu söyledi.

"İsrail saldırılarının durdurulması gerekiyor... Washington'da önümüzdeki hafta yapılacak Lübnan-Amerikan-İsrail görüşmelerinde kararlaştırılacak kapsamlı bir ateşkes, Lübnan'ın temel taşıdır" dedi.

İsrail ordusunun radyo istasyonuna göre, İsrail'in Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, "Hizbullah còn var olduğu sürece Lübnan hükümeti ile görüşmeler yapılmamalıdır" dedi.

Yapay Zeka Destekli Çeviri: Bu makale İngilizceden Türkçeye otomatik olarak çevrilmiştir.

https://www.aztagdaily.com/archives/692423




Bu haber aztagdaily kaynağından gelmektedir.

Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı (aztagdaily) ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.

Opinions expressed are those of the author(s)-(aztagdaily). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com
+