​AP`nin Alman milletvekili: Ermeni Soykırımı, sadece geçmişteki bir facia değil, o devamlı bir gerç - Gündem
12 Mayıs 2024 - Հակական տոմար - Տարի : 4516 / Ամիս : Մարերի / Օր : Անի / Ժամ : Կամաւօտ

Gündem :

24 Nisan 2024  

​AP`nin Alman milletvekili: Ermeni Soykırımı, sadece geçmişteki bir facia değil, o devamlı bir gerç -

​AP`nin Alman milletvekili: Ermeni Soykırımı, sadece geçmişteki bir facia değil, o devamlı bir gerç ​AP`nin Alman milletvekili: Ermeni Soykırımı, sadece geçmişteki bir facia değil, o devamlı bir gerçektir

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Alman milletvekili Martin Sonneborn, 24 Nisan 1915 tarihinde türk yetkilileri tarafından Ermeni'lere karşı vahşetle ve barbarlıkla düzenlenen Ermeni Soykırmı'na değindi.

Artsakh'ta (Dağlık Karabağ) yaşanan Ermeni'lerin zorla yerinden edildiği konusunda AB'nin hareketsizlığınden endişe olduğunu vurgulayan Sonneborn, Ermeni Devlet Haber Ajansı "Armenpress"in Bürksel'deki mühabirine verdiği demeçte şöyle konuştu:

"Ermeni Soykırımı, sadece geçmişteki bir facia değil, o devamlı bir gerçektir. 100.000'dan fazla Ermeni'ler, Artsakh'ta barbar Azerbaycan'lı işgalcıların nedeniyle yaşadıkları evleri terk etmek zorunda kaldılar. Artsakh'taki kültür yerlerin, kiliselerin ve tüm köylerin yıkılması Ermeni Soykırımı'nın korkunç hikayesini doldu. Bundan daha fazla endişe verici, AB'nin katlanmış kollarıyla durması ve gaz anlaşmalarıyla işgalcıyı desteklemesi ve herhangi bir adım atamasıdır. Ermeni halkı acı çekiyor ve AB'nin bir tavır önemsediği zamandır. Ben, partim adına AB'nin ahlaki çöküşü için özür diliyorum."








Bu haber ermenihaber kaynağından gelmektedir.

Haber metninde yer alan görüşler haber kaynağı (ermenihaber) ve yazarına ait olup,
bolsohays.com sitesi haber hakkında herhangi bir görüş üstlenmemektedir.

Opinions expressed are those of the author(s)-(ermenihaber). They do not purport to reflect the opinions or views of bolsohays.com
+